Motorbike - Test F.B Mondial HPS 300i

Retro Café Scrambler Racer - Jednou za čas se objeví stroj, který se špatně zařazuje do nějaké přesné škatulky.

Italský výrobce F.B Mondial má takové stroje hned dva a tentokrát jsme vyzkoušeli novinku s označením HPS 300i.

Mondial HPS 300i, i přes to, že jde "pouze" o třístovku, mě i tak zaujal a pohled na něj lahodil mému oku snad ze všech stran.  Celkove jde o nádherně udělaný bajk, u kterého bych dvě stě padesát kubiků objemu motoru určitě na první pohled netipoval a rozhodně bych u něj odhadoval cca dvojnásobnou cenovku, než prostých 104 990 Kč.

Sedám za celkem široká a nízká řídítka, každá změna směru jízdy mi naznačuje ohromně snadnou ovladatelnost, která je u strojů této objemové kategorie častá. S čím má většina přímých konkurentů ovšem problém, je jakákoliv sportovnější jízda. Ovšem Mondial HPS 300i se po složení do sportovní jízdní pozice stane lovcem zatáček. Každé přenesení váhy stačí na to, aby motorka bleskurychle zatočila.

Malý motor je velmi úsporný a spotřeba se pohybuje lehce nad třemi litry na sto kilometrů. Maximálni rychlost je lehce za 130 km/hod. a lze ji dosáhnout pomerně snadno.

Ta motorka prostě vypadá násobně dráž, než reálně stojí a za ty peníze funguje velmi dobře. Takže pro koho je podstatný design a pocit při průjezdu vinglem, je Mondial HPS 300i perfektní mašinou právě pro něj.

Zdroj: Motorbike 5/2019

celý článek

getGeoData

K vyhledání prodejce se používají služby třetích stran.
Při zobrazení mapy se ukládají soubory cookie z Map Google.
Zobrazit zásady ochrany osobních údajů.

Zobrazit mapu

Kontakt

MSA Motor Sport Accessoires GmbH
Am Forst 17b
D-92637 Weiden
Tel.: 09 61 / 38 85 - 207
Fax: 09 61 / 38 85 - 203

  • Social
    • Facebook
    • Youtube